ΆρθραΝέα

Βασικές τεχνικές brazilian jiu jitsu..!

Το Brazilian Jiu-Jitsu είναι ένα μαχητικό άθλημα που βασίζεται στην τεχνική, την έξυπνη στρατηγική και την αξιοποίηση της βάσης. Καθώς οι αθλητές εξελίσσονται, αναπτύσσουν προχωρημένες τεχνικές και στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να επικεντρωθούν σε στρατηγικές που μπορούν να τους οδηγήσουν στη νίκη. Ας εξετάσουμε μερικές από αυτές τις προχωρημένες τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές σε αγώνες BJJ.

 • Τεχνικές Αντιμετώπισης της Άμυνας: Όταν ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά άμυντος, οι προχωρημένοι αθλητές BJJ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές όπως τα chain submissions (αλυσιδωτά submissions) για να πιέσουν τον αντίπαλο να αποκαλύψει αδύναμα σημεία στην άμυνά του.
 • Επικεντρωμένες Στρατηγικές Κατά των Μεγαλύτερων Αντιπάλων: Αντιμετωπίζοντας αντίπαλους με μεγαλύτερο μέγεθος, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν τεχνικές που βασίζονται στην εκμετάλλευση της βάσης τους και στην αποφυγή του αγώνα στο έδαφος, με σκοπό να κυνηγήσουν το πλεονέκτημα στο ύψος.
 • Αντιμετώπιση των Τεχνικών Αμυντικής Άμυνας: Οι αντίπαλοι που είναι καλοί στην άμυνα μπορεί να αποτελούν πρόκληση. Εδώ, οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν “δέλτα” περάσματα, που παρακάμπτουν τις συνήθεις αμυντικές κινήσεις, για να προκαλέσουν τον αντίπαλο και να επιτύχουν κατακόρυφο πλεονέκτημα.
  • Εξέλιξη από Συγκεκριμένες σε Ανοιχτές Θέσεις: Οι προχωρημένοι αθλητές BJJ είναι σε θέση να μεταβαίνουν από συγκεκριμένες θέσεις σε ανοιχτές θέσεις, όπου μπορούν να αναπτύξουν πιο δυναμικές κινήσεις και προκλήσεις.
  • Προβολή και Εκμετάλλευση Πλεονεκτημάτων: Μελετώντας τον αντίπαλο, οι προχωρημένοι αθλητές μπορούν να εντοπίσουν αδυναμίεςόταν μπορούν να εντοπίσουν αδυναμίες στο παιχνίδι του. Μετά από αυτήν την ανάλυση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές όπως το προηγμένο baiting (προβολή) για να ελκύσουν τον αντίπαλο σε μια παγίδα, ώστε να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του.
   • Προχωρημένα Submission Chains: Οι αθλητές μπορούν να αναπτύξουν αλυσίδες από διάφορες τεχνικές υποβολής που συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό δυναμώνει τις πιθανότητες επιτυχίας, καθώς ο αντίπαλος είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει πολλές απειλές ταυτόχρονα.
   • Προηγμένες Άμυνες από Καταπολεμηστές Υψηλού Επιπέδου: Καθώς οι αθλητές προχωρούν σε υψηλότερο επίπεδο, οι αντίπαλοι γίνονται πιο δημιουργικοί στις επιθέσεις τους. Οι προχωρημένοι αθλητές πρέπει να αναπτύξουν προηγμένες τεχνικές άμυνας που αντιμετωπίζουν με έξυπνο τρόπο ακραίες κινήσεις και συνδυασμούς.

Οι προχωρημένες τεχνικές και στρατηγικές στο μαχητικό BJJ απαιτούν εμπειρία, ανάλυση και αφοσίωση στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι αθλητές πρέπει να είναι ικανοί να προβλέπουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους, να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες τους και να προσαρμόζονται δυναμικά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μέσω της προσεκτικής εκπαίδευσης και της διαρκούς βελτίωσης, οι αθλητές μπορούν να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να υπερτερήσουν σε αγώνες BJJ και να επιτύχουν τις επιθυμητές επιδόσεις.

Σχετικά άρθρα