ΆρθραΝέα

Kickboxing :Φυσική Κατάσταση, ευλυγισία, δύναμη και αντοχή..!

Το kickboxing είναι ένα απαιτητικό αθλητικό άθλημα που απαιτεί από τους αθλητές να είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Για να επιτύχουν την αρχή στο ρινγκ και να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους, οι kickboxers πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο δύναμης, ευλυγισίας και αντοχής. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τις βασικές αρχές και πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις φυσικές σας ικανότητες για το kickboxing.

Δύναμη: Η δύναμη είναι ζωτικής σημασίας για τους kickboxers, καθώς παίζει κρίσιμο ρόλο στην ικανότητά τους να προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλο τους. Υπάρχουν διάφορες μεθόδοι εκγύμνασης για την αύξηση της δύναμης, όπως οι βαριά αριθμήσεις, τα στοιβαγμένα βάρη και οι σωστές τεχνικές που ενισχύουν τους κορμούς και τις άνω άκρες.

  • Τεχνικές βαριάς αριθμήσεων: Εξηγήστε πώς οι βαριές αριθμήσεις, όπως το deadlift και το squat, ενισχύουν τους μύες των ποδιών, των γλουτών και της πλάτης που είναι κρίσιμοι για ισχυρά χτυπήματα.
  • Στοιβαγμένα βάρη: Εξηγήστε πώς οι στοιβαγμένες αριθμήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δύναμης, πυκνότητας οστών και απόδοσης στο ρινγκ.

Ευλυγισία: Η ευλυγισία επιτρέπει στους αθλητές να εκτελούν κινήσεις με πλήρη εύρος κίνησης, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή τους και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών.

  • Δυναμική ευλυγισία: Παρουσιάστε ασκήσεις δυναμικής ευλυγισίας που βελτιώνουν την κινητικότητα και την ικανότητα προσαρμογής στις ανάγκες του αγώνα.
  • Τεχνική ευλυγισία: Εξετάστε τον ρόλο της τεχνικής ευλυγισίας στην εκτέλεση σωστών κινήσεων και την αποφυγή τραυματισμών.

Αντοχή: Η αντοχή είναι απαραίτητη για να κρατήσετε το ρυθμό του αγώνα και να παραμείνετε ενεργητικοί σε μακροχρόνιους αγώνες.

  • Καρδιοαναπνευστική αντοχή: Παρουσιάστε αφορμές και προγράμματα προπόνησης που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιοαναπνευστική αντοχή των αθλητών. Αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις όπως το τρέξιμο, το σκάφος, το άλμα σχοινιού και το ποδήλατο. Επισημάνετε την σημασία της σταδιακής αύξησης της έντασης και της διάρκειας της προπόνησης για την ανάπτυξη αντοχής.Διατροφή και Ανακούφιση: Το καθεστώς διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση των αθλητών. Επισημάνετε την σημασία της ισορροπημένης διατροφής, που περιλαμβάνει κατάλληλες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και θρεπτικών συστατικών. Προτρέψτε τους αθλητές να επιδιώκουν την κατανάλωση πλούσιων σε θρεπτικές ουσίες τροφών, όπως φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά.

    Επιπλέον, παρουσιάστε σημαντικές πρακτικές για την ανακούφιση και αποφόρτιση του σώματος μετά από έναν αγώνα ή έντονη προπόνηση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές θεραπείας, όπως το μασάζ, το τράβηγμα και η αποτοξίνωση.

    Η σημασία της ξεκούρασης: Επισημάνετε πώς η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση για την ανάπτυξη της φυσικής αντοχής. Οι αθλητές πρέπει να αφιερώνουν επαρκή χρόνο για την ανάρρωση και αποκατάσταση του σώματός τους μετά από έντονες προπονήσεις ή αγώνες. Συμβουλεύστε τους να διατηρούν έναν υγιή ρυθμό ύπνου και να πραγματοποιούν την απαραίτητη ξεκούραση για να αποκαταστήσουν τα μυϊκά και νευρικά τους συστήματα.

Σχετικά άρθρα