ΆρθραΝέα

Όσα δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τον σάκο γυμναστικής..!

Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να βελτιώσουν την προπόνηση και την απόδοσή σας στις πολεμικές τέχνες. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτά τα αξεσουάρ στην προπόνησή σας για να γίνετε ακόμα καλύτεροι μαχητές.

 1. Foam Rollers: Το foam rolling βοηθά στην αποκατάσταση μυϊκής εντάσεως και ευελιξίας. Αυτά τα “κυλίνδρους” μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μασάζ σε διάφορα σημεία του σώματος, βοηθώντας στην αποφόρτιση και ανακούφιση των μυών.
 2. Agility Ladders: Οι λέβητες ευκινησίας είναι ιδανικοί για τη βελτίωση της σπριντ ταχύτητας, της ευκινησίας και της συντονισμένης κίνησης. Οι μαχητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αξεσουάρ για να αναπτύξουν την ευκινησία τους και τον έλεγχο του σώματός τους.
 3. Hand Wraps: Τα hand wraps είναι απαραίτητα για τους μαχητές πυγμαχίας και kickboxing. Προσφέρουν πρόσθετη στήριξη και προστασία στα χέρια και τους καρπούς, βοηθώντας στην πρόληψη τραυματισμών.
 4. Ταινίες Εγγραφής: Η εγγραφή των προπονήσεων μπορεί να είναι χρήσιμη για τη βελτίωση της τεχνικής σας. Ένα απλό smartphone ή ένα action camera μπορεί να καταγράψει τις κινήσεις σας και να σας βοηθήσει να αναλύσετε τις αδυναμίες και τις βελτιωτικές περιοχές σας.
 5. Προστατευτικά Εξαρτήματα: Ανάλογα με την πολεμική τέχνη που κάνετε, μπορεί να χρειάζεστε προστατευτικά εξαρτήματα όπως προσωπικά καλύμματα, προστατευτικά κεφαλών, ή προστατευτικά για τα δόντια. Αυτά τα αξεσουάρ είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια σας στην προπόνηση και τις αγώνες.

  Είναι σημαντικό να καταλαβαίνετε πώς αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να ενσωματωθούν στην προπόνησή σας και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας ως μαχητής πολεμικών τεχνών.

  Όταν χρησιμοποιείτε τα foam rollers, αποδεσμεύετε την τάση στους μύες και βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος, προετοιμάζοντας το σώμα σας για πιο έντονες προπονήσεις. Τα agility ladders μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξετε την ευελιξία, την αντοχή και τον συντονισμό, βοηθώντας σας να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στις κινήσεις σας.

  Τα hand wraps προσφέρουν σταθερότητα στους καρπούς και προστασία στα χέρια σας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την ελευθερία κίνησης που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τεχνικές με ακρίβεια. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, η εγγραφή των προπονήσεών σας μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμο εργαλείο για να αναλύσετε τις κινήσεις σας και να βελτιώσετε την τεχνική σας.

  Τα προστατευτικά εξαρτήματα, όπως τα προσωπικά καλύμματα, τα προστατευτικά κεφαλών και τα προστατευτικά για τα δόντια, είναι απαραίτητα για την προστασία σας κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων. Αν και είναι μικρά σε μέγεθος, μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στον τραυματισμό και την ασφαλή προπόνηση.

  Τέλος, αυτά τα αξεσουάρ αποτελούν την “κρυφή ομορφιά” της προπόνησης στις πολεμικές τέχνες, βοηθώντας σας να εξελίξετε τις δεξιότητές σας, να προστατευτείτε και να επιτύχετε την αρτιότητα σας ως μαχητής.

Σχετικά άρθρα