ΆρθραΝέα

Στρατηγικές Επιλογές στο Brazilian Jiu-Jitsu..!

Το ντουάλ μεταξύ της εδάφους και της πάνω θέσης είναι κρίσιμο για την επιτυχή απόδοση στο Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ). Καθώς ο αθλητής αναπτύσσει τις ικανότητές του, η ικανότητα να μεταβαίνει από τη μία θέση στην άλλη και να εφαρμόζει τις κατάλληλες στρατηγικές είναι απαραίτητη.

 1. Εδάφους: Επιθετικό BJJ: Αν βρίσκεστε στο έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση αυτή για να προσπαθήσετε να επιβάλετε τις ισχυρές σας πλευρές. Εφαρμόστε υποβολές ή κατακτήστε τοποθετήσεις που δυσκολεύουν τον αντίπαλο να κινηθεί. Καρφώστε τον αντίπαλο στην θέση σας και εργαστείτε για την κατάκτηση.
 2. Πάνω: Κυρίαρχο BJJ: Από την πάνω θέση, μπορείτε να ελέγχετε τον αντίπαλό σας και να τον αναγκάσετε να αντιδράσει. Εργαστείτε για να διατηρήσετε τον έλεγχο, να προσπαθήσετε υποβολές ή να πάρετε την πλάτη του αντιπάλου.
 3. Μεταβάσεις: Ο Κλειδί για την Επιτυχία: Η ικανότητα να μεταβαίνετε μεταξύ των θέσεων είναι κρίσιμη. Μεταβαίνοντας από την εδάφους στην πάνω θέση και αντίστροφα, μπορείτε να πιέσετε τον αντίπαλό σας και να τον βάλετε σε αμηχανία.
 4. Προσαρμοστικότητα: Αντίδραση στην Κίνηση του Αντιπάλου: Καθώς ο αντίπαλος αντιδρά στις κινήσεις σας, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας ανάλογα. Εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες του και προσπαθήστε να αναγκάσετε το παιχνίδι στον τομέα που είστε πιο άνετοι.
 5. Ανάγνωση του Αντιπάλου: Παρατηρήστε και Εκμεταλλευτείτε: Κατανοήστε τις προτιμήσεις και τα στυλ του αντιπάλου σας. Αναγνωρίστε τα δυνατά και αδύναμα σημεία του και προσπαθήστε να τα εκμεταλλευτείτε.
  1. Η Κρίση του Κατάλληλου Χρόνου: Το BJJ είναι παιχνίδι της στρατηγικής και του χρονισμού. Εξερευνήστε την σημασία του να βρίσκεστε στο σωστό μέρος και την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσετε τις κινήσεις σας.
  2. Αμυντικές Στρατηγικές στο Έδαφος και στην Πάνω Θέση: Εξετάστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άμυνα σας ως μέρος της στρατηγικής σας. Ανάλυση των τεχνικών αμυντικών κινήσεων και της σωστής ανταπόκρισης σε κρίσιμες καταστάσεις.
  3. Εναλλακτικές Οδοί στην Επίθεση: Παρουσιάστε διάφορες προσεγγίσεις για την επίθεση από τις δύο θέσεις. Πώς μπορείτε να ποικίλετε τις κινήσεις σας για να μπερδεύετε τον αντίπαλο σας.
  4. Συνεργασία Εδάφους και Πάνω Θέσης: Εξετάστε πώς οι δύο θέσεις μπορούν να συνεργαστούν. Πώς οι μεταβάσεις από τη μία θέση στην άλλη μπορούν να δημιουργήσουν αναπάντεχες ευκαιρίες για επίθεση.
  5. Η Σημασία της Άσκησης και Εμπειρίας: Τέλος, αναλύστε πώς η εξάσκηση και η απόκτηση εμπειρίας σε κάθε θέση μπορούν να ενισχύσουν την στρατηγική σας. Πώς η κατανόηση των διαφορετικών πτυχών του BJJ μπορεί να κάνει κάποιον πιο ολοκληρωμένο μαχητή.

Σχετικά άρθρα