Άρθρα

Τα πιο δημοφιλή μαχητικά αθλήματα και η κατάλληλη ένδυση για κάθε ένα από αυτά.

Εισαγωγή

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε για τα πιο δημοφιλή μαχητικά αθλήματα και την κατάλληλη ενδυμασία για το καθένα. Τα μαχητικά αθλήματα όπως η πυγμαχία και οι μικτές πολεμικές τέχνες (MMA) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Καθώς αυτά τα αθλήματα γίνονται πιο mainstream, είναι σημαντικό για τους αθλητές να κατανοήσουν ποιος τύπος ρουχισμού είναι κατάλληλος για το καθένα. Αυτός ο οδηγός θα παρέχει μια επισκόπηση ορισμένων από αυτά τα δημοφιλή μαχητικά αθλήματα μαζί με συμβουλές για το πώς να ντύνεστε κατάλληλα για κάθε ένα.

  • Μικτές πολεμικές τέχνες (MMA)

Οι μικτές πολεμικές τέχνες (MMA) είναι ένα άθλημα μάχης πλήρους επαφής που επιτρέπει τόσο το χτύπημα όσο και το παλμό. Ο όρος “μικτές πολεμικές τέχνες” χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύγχρονο άθλημα του MMA, το οποίο γεννήθηκε από τα παραδοσιακά στυλ της πάλης, της πυγμαχίας και άλλων μάχιμων αθλημάτων.
Οι μαχητές του MMA φορούν σορτς ή μπαούλα (μερικές φορές ονομάζονται «σορτς» στο Ηνωμένο Βασίλειο), προστατευτικά του στόματος και μερικές φορές γάντια με ανοιχτά δάχτυλα για να προστατεύουν τα χέρια τους. Φορούν επίσης παπούτσια ή μπότες για να παρέχουν στήριξη στους αστραγάλους τους κατά τη διάρκεια κλωτσιών ή πτώσεων στο χαλάκι.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι στυλ μάχης MMA, όπως το Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), το Muay Thai Kickboxing και το Wrestling/Grappling που απαιτούν συγκεκριμένη ενδυμασία ανάλογα με τον τύπο προπόνησης που θέλετε να κάνετε καθώς και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή σε κάθε πειθαρχία, οπότε βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε οτιδήποτε ταιριάζει σε αυτές τις παραμέτρους!

  •  Πυγμαχία

Η πυγμαχία είναι ένα μαχητικό άθλημα στο οποίο δύο άτομα συμμετέχουν σε μια γροθιά. Το άθλημα ξεκίνησε από την Αγγλία, όπου ασκήθηκε ήδη από το 1681. Η πυγμαχία είναι Ολυμπιακό γεγονός από το 1904 και είναι ένα από τα παλαιότερα αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Σήμερα, η πυγμαχία θεωρείται συχνά πολεμική τέχνη λόγω της έμφασης που δίνει στην πειθαρχία και τις τεχνικές αυτοάμυνας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός αγώνων – παρόλο που εξακολουθεί να θεωρείται πρωταρχικά ως ένας αθλητικός αγώνας μεταξύ δύο ατόμων που προσπαθούν να βγάλουν νοκ άουτ το ένα το άλλο χτυπώντας τους επανειλημμένα μέχρι να πέσει κάποιος κάτω ή να τα παρατήσει (μια διαδικασία γνωστή ως «νοκ άουτ»).
Η ενδυμασία που φορούν οι μπόξερ ποικίλλει ανάλογα με το αν αγωνίζονται επαγγελματικά ή απλώς ασκούνται στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες για το ποια ρούχα θα σας κρατήσουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων:

  • Τζούντο

Το τζούντο είναι μια πολεμική τέχνη που ξεκίνησε από την Ιαπωνία. Υπάρχει από το 1882 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαχητικά αθλήματα στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στολών τζούντο που διατίθενται για αγορά στο διαδίκτυο ή στο τοπικό σας κατάστημα αθλητικών ειδών. Αυτά περιλαμβάνουν:
Τζούντο τζι (γνωστό και ως καράτεγκι) – αυτή είναι η παραδοσιακή στολή που φορούν οι ασκούμενοι κατά τη διάρκεια προπονήσεων, διαγωνισμών και εκθέσεων. Αποτελείται από ένα σακάκι με μακριά μανίκια που καλύπτει τον κορμό μέχρι ακριβώς πάνω από τα γόνατα. παντελόνι από βαρύ βαμβακερό ύφασμα. θηλιές ζώνης ραμμένες σε κάθε πλευρά, ώστε να μπορείτε να στερεώσετε τη ζώνη σας γύρω από τη μέση σας. Κλείσιμο με κορδόνι περίσφιξης στη λαιμόκοψη (ονομάζεται obi) με δεσμούς σε κάθε πλευρά, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε πόσο σφιχτό ή χαλαρό εφαρμόζει. μανσέτες στα ανοίγματα του καρπού και στους αστραγάλους που αφήνουν χώρο για κίνηση ενώ τα κρατούν ασφαλή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων

  •  ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Το Taekwondo είναι μια πολεμική τέχνη που ξεκίνησε από την Κορέα. Αναπτύχθηκε συνδυάζοντας στοιχεία από άλλες πολεμικές τέχνες και τώρα εξασκείται παγκοσμίως.
Οι ασκούμενοι του Ταεκβοντό φορούν στολές που αποτελούνται από μια κορυφή που ονομάζεται dobok (επίσης συλλαβίζεται dobok), η οποία διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την κατάταξη του ασκούμενου. μαύρο για αρχάριους και λευκό για προχωρημένους μαθητές, μπλε για κατόχους dan (μαύρη ζώνη). Πρέπει να φοράτε ζώνη ανά πάσα στιγμή κατά την προπόνηση ή τον αγώνα. υπάρχουν εννέα διαφορετικά χρώματα που δηλώνουν βαθμούς επάρκειας: λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο μπλε κόκκινο καφέ μωβ χρυσό/μαύρο

  •  Καράτε

Το καράτε είναι μια πολεμική τέχνη που ξεκίνησε από την Ιαπωνία. Είναι γνωστό για την έμφαση που δίνει στην αυτοάμυνα και την πειθαρχία, καθώς και για τη χρήση μπουνιών, κλωτσιών και μπλοκ.
Οι ασκούμενοι του καράτε φορούν ένα καράτε γκι (μια φαρδιά στολή παρόμοια με ένα τζούντο ή το jujitsu gi) όταν εξασκούν την τέχνη τους. Το χρώμα του καράτε gi σας εξαρτάται από την κατάταξή σας στο στυλ που μελετάτε. Το λευκό είναι για αρχάριους ενώ το μαύρο υποδηλώνει προχωρημένο επαγγελματία. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις στολές στα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών που πωλούν εξοπλισμό πολεμικών τεχνών ή σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως το Amazon ή το eBay

  • Aikido

Το Aikido είναι μια ιαπωνική πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τον Morihei Ueshiba. Επικεντρώνεται στη ρίψη και το κάρφωμα ενός αντιπάλου χρησιμοποιώντας αρθρώσεις, σημεία πίεσης και ρίψεις.
Οι ασκούμενοι του Aikido φορούν μια λευκή στολή που ονομάζεται “keikogi”. Το keikogi έχει ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος για να περνάει η ζώνη σας, οπότε δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να κρατάτε ψηλά το παντελόνι σας! Μπορείτε να αγοράσετε ένα από οποιοδήποτε κατάστημα ειδών πολεμικών τεχνών ή διαδικτυακό κατάστημα λιανικής όπως το Amazon ή το eBay (αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι αυθεντικό).

  • Κραβ Μαγκά

Το Krav maga είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που αναπτύχθηκε για τις ισραηλινές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις. Βασίζεται σε ενστικτώδεις κινήσεις που μπορείς να μάθεις γρήγορα, επιτρέποντάς σου να αμύνεσαι

βάλτε τον εαυτό σας ενάντια σε έναν επιθετικό με ελάχιστη εκπαίδευση.
Οι ασκούμενοι του Krav Maga φορούν άνετα ρούχα που τους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα και εύκολα, όπως σορτς ή φούτερ και μπλουζάκι. Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα παπούτσια για αυτό το άθλημα. Ωστόσο, οι εκπαιδευτές συνιστούν να φοράτε παπούτσια με καλή πρόσφυση για να μην γλιστρήσετε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στο σπίτι ή στην τάξη!

  •  Συμπέρασμα

Τα μαχητικά αθλήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε φόρμα και να διασκεδάσετε. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες σε άλλους τομείς της ζωής, όπως η αυτοάμυνα ή ο αθλητισμός.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να φοράτε τη σωστή ενδυμασία όταν συμμετέχετε σε αυτές τις δραστηριότητες. Τα λάθος ρούχα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο! Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτήν τη λίστα με τα δημοφιλή μαχητικά αθλήματα και την κατάλληλη ενδυμασία τους:

* Πυγμαχία – Τα γάντια του μποξ απαιτούνται για αυτό το άθλημα γιατί προστατεύουν τόσο τα χέρια σας όσο και το πρόσωπο του αντιπάλου σας από τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει επίσης να φοράτε σορτς πυγμαχίας με προστασία κυπέλλου (για την αποφυγή τραυματισμών στη βουβωνική χώρα) εάν αντιμετωπίζετε κάποιον που μπορεί να χτυπήσει χαμηλά κατά τη διάρκεια του αγώνα.* Kickboxing – Εάν συμμετέχετε σε αγώνες kickboxing στο σπίτι ή στο σχολείο, Βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν φορέσει προστατευτικά κνήμης πριν ξεκινήσετε με κάποιες βασικές ασκήσεις προθέρμανσης.* ΜΜΑ – Οι μικτές πολεμικές τέχνες απαιτούν κάλυμμα κεφαλής από αφρώδες υλικό, έτσι ώστε οι μαχητές να μην τραυματίζονται ενώ αγωνίζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.\ * Καράτε – Οι παραδοσιακές στολές καράτε περιλαμβάνουν μακριά παντελόνια/φούστες μαζί με μπλούζες από βαμβακερό ύφασμα όπως μεταξωτό κρεπ ντε σιν. Ωστόσο, ορισμένα σχολεία επιτρέπουν τις στολές των μαθητών με βάση τις προτιμήσεις τους, αρκεί να ακολουθούν ορισμένες οδηγίες, όπως ο συνδυασμός χρωμάτων κλπ..

Σχετικά άρθρα